• Rambla Josep Maria Jujol, 40
  • 934776848
  • direccion@farmacialozano.com
Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte
You are here: Home \ Sin categoría \ Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte
14 October 2015 - 9:56, by , in Sin categoría, No comments

El càncer de còlon i recte és un dels càncers més freqüents en homes i dones majors de 50 anys. És el segon càncer amb major incidència en països occidentals, per darrere del càncer de pulmó en homes i del càncer de mama en dones, representant un 10-15% dels casos de càncer.

Afortunadament, una detecció precoç de la malaltia fa que el malalt tingui moltes prossibilitats de curar-se, sent el tractament senzill. La prova de detecció és senzilla, aquesta consisteix en recollir una mostra de femta que s’enviarà des de la farmàcia al laboratori per a que aquesta sigui analitzada.

El càncer colorectal no sol causar cap molèstia fins que la malaltia ja està molt avançada. Es per això, que és de vital importància la seva detecció precoç, abans de que s’iniciï tota la simptomatologia. En la majoria d’ocasions, el càncer colorectal es desenvolupa a partir de petites lesions en l’interior del budell (pòlips). El càncer en la seva fase més inicial i els pòlips poden sagnar de forma intermitent sense produir cap molèstia.

En que consisteix el programa?

Durant els pròxims dies, aquells homes i dones entre 50 i 69 anys sense atecedents de càncer colorectal, revreu una carta de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) convidant-vos a realitzar la prova. Aquesta consisteix en recollir una mostra de les vostres deposicions amb el kit que us proporcionaràn una de les farmàcies participants i , un cop haguéu recollit la mostra, l’heu de portar a la farmàcia. Després la farmàcia, enviarà la mostra a l’Institut Català d’Oncilogia per a que l’analitzin i vegin si hi ha o no sang oculta en la femta. Finalment, els resultats dels anàlisis seràn enviats al malalt per correu i, si fos necessari, les proves diagnòstiques que tindrà que realitzar a posteriori. Aquesta prova s’ha de tornar a fer als dos anys.

Si teniu algún dubte sobre el programa o la malaltia, no dubteu en pasar-vos per la farmàcia a preguntarnos, estarem encantats d’ajudar-vos.

Per acabar i per a que us feu una idea, us deixo una imatge amb els passos que haureu de seguir per a recollir la mostra:

instrucciones recogida muestra

About author:

Comments are closed here.