• Rambla Josep Maria Jujol, 40
  • 934776848
  • direccion@farmacialozano.com
Serveis

Fórmules magistrals i preparats oficinals:

Les fórmules magistrals i els preparats oficinals són els medicaments pensats per arribar a on els medicaments industrials no poden, permeten tractar de forma individualitzada un determinat pacient. En poques paraules, són medicaments fets a mida pel pacient. Si el metge t’ha receptat una fórmula, porta’ns-la que nosaltres te la prepararem.

Sistemes Personalitzats de Dosificació SPDs

Els Sistemes Personalitzats de Dosificació o SPDs són uns blisters setmanals on en cada alvèol es troben els medicaments que ha de prendre el pacient cada dia per esmorzar, dinar, sopar i a la nit abans d’anar a dormir. Aquests medicaments es troben escrits juntament amb la posologia, el nº de lot i una breu descripció identificativa del medicament a la part posterior del blister. La medicació que el pacient pren però que per raons d’espai o d’efectivitat del medicament no es poden acondicionar dins del blister, es troben a la cara anterior juntament amb la posologia. Aquests dispositius estan pensats sobretot per la gent gran que sovint pren molta medicació i que, per tant, li és difícil seguir el seu tractament. D’aquesta forma se’ls facilita la presa de la seva medicació amb la seguretat que aquesta està controlada pel farmacèutic. Si prens molta medicació i et costa seguir el tractament, vine a la farmàcia i consulta’ns!

Assessorament farmacoterapèutic:

La salut, molts cops, és un tema difícil d’entendre que requereix de l’actuació de professionals sanitaris per guiar-nos quan tenim un problema. Els farmacèutics, com a professionals del medicament, són els que poden aconsellar-te sobre quin és el medicament més adient per tractar una determinada simptomatologia (malalties menors: refredats, grip, mal de cap, restrenyiment, entre d’altres) així com ensenyar-te quina és la correcte administració de la medicació que estàs prenent. Tens una determinada simptomatologia i no saps quin medicament has de prendre? Tens algun dubte sobre com has de prendre un medicament? Vols saber més sobre el teu tractament? Vine a la farmàcia i pregunta’ns!

Presa i control de la pressió arterial:

La hipertensió és una malaltia que es caracteritza principalment per tenir nivells elevats i constants de la pressió arterial per sobre dels valors de referència (pressió alta Per combatre-la, és molt important seguir el tractament que li ha prescrit el metge, així com portar un control estricte de la seva pressió a la farmàcia, on a més li aconsellarem sobre quins són els hàbits més saludables que ha de seguir per a mantenir controlada la seva pressió.

Anàlisis dels nivells de glucosa i colesterol:

La diabetis consisteix en una sèrie d’alteracions metabòliques de diferents causes caracteritzades per uns nivells de glucosa en sang elevats i constants (el que es coneix com hiperglucèmia crònica) i trastorns en el metabolisme del sucre, els greixos i les proteïnes, resultat de defectes en la secreció d’insulina, en l’acció d’aquesta o en ambos casos. A més la diabetis, sobretot la de tipus 2, té associada una sèrie de complicacions vasculars greus. Per això és molt important que controli els seus nivells de glucosa, a la nostra farmàcia li podem assessorar sobre el tipus de tractament més adient, així com resoldre qualsevol dubte que tingui sobre la malaltia o el seu tractament.
D’altre banda, quan una persona té el colesterol dolent alt (hipercolesterolèmia), el colesterol bo baix, els triglicèrids alts (hipertrigliceridèmia) o una combinació de tots aquests factors es diu que té una dislipidèmia. La dislipidèmia està associada a malalties cardiovasculars com l’arteriosclerosi, que consisteix en un cúmul de greix en les artèries podent arribar a taponar-les i causar un infart o una embòlia depenent de l’artèria afectada. Per això també és molt important que controli els seus nivells de colesterol, així com portar una hàbits de vida saludables. Des de la farmàcia podem ajudar-li a controlar aquests nivells a través de la seva mesura i els consells higienicodietètics adients.

Assessorament dietètic infantil i en l’adult.

Tenir uns bons hàbits alimentaris és molt important, tant en nens com en adults, per tenir una bona salut i una sensació de benestar amb nosaltres mateixos. Moltes vegades, degut a l’estil de vida que portem, ens resulta difícil portar una bona alimentació i ens engreixem. A la nostra farmàcia podem ajudar-te i aconsellar-te sobre quins són els aliments més adients per a que el teu cos estigui sa.